De verenigingskalender

 • LEX #5 Oosterse Psychologie

 • Borrel #1 Glittervaganza

 • Congres "Het Maximale Brein"

 • Lustrum Kroegentocht

 • LEX #1 - Traumatherapie

 • Actie #1 - Boulderen

  Lieve VSPVU’ers,
  Dinsdag 29 november is het zover: Actie#1! Met onze eerste activiteit gaan we boulderen.  Boulderen lijkt op normaal muurklimmen, alleen ben je hierbij niet gezekerd. Gelukkig is de muur niet al te hoog en ligt er een dikke mat om je val te breken, veiligheid is dus gegarandeerd! De klimroutes (boulders) variëren van heel makkelijk tot praktisch onmogelijk. Dit betekent dat er voor iedereen een uitdaging is, ongeacht hoe sterk je bent.
  We verzamelen om 13:00 op station Amsterdam Zuid, vanaf waar we de trein naar Amersfoort pakken. Vanaf station Amersfoort lopen we naar Kei Boulderhal, waar we na een korte instructie twee uur de tijd hebben om te klimmen. Ook zullen we voor de mensen die dat leuk vinden een kleine competitie houden, waarmee twee van jullie een leuke prijs kunnen winnen. Om 16:00 is de activiteit in principe afgelopen, maar enthousiastelingen kunnen natuurlijk nog langer blijven.
  Voor deze activiteit zijn er slechts 24 plaatsen, dus koop snel je kaartje in de VSPVU-kamer, of via deze website (alleen voor leden)!

 • Feest #1 - Foute Voornemens Fuif

 • Mini-Event #4 - Schoen Zetten

  Ben jij dit jaar lief geweest?
  Dan wordt 6 december bij de VSPVU voor jou één groot feest!

  Zet vóór 3 december in de VSPVU-kamer je pump, klomp of schoen,
  Dan kunnen de bestuurspieten er op pakjesavond wat in doen
  Hiervoor vragen we van jou één euromunt,
  Ook horen de pieten graag liedjes, als je een beetje zingen kunt

  Op 6 december kan je je muiltje weer ophalen, uiteraard
  Als Sint weer met de pieten naar Spanje vaart

  Liefs,
  De Bestuurspieten

 • Algemene Ledenvergadering #2

 • Opcie #1 - Korsakov Centrum

  Beste Psychologie- en Pedagogiekstudenten!

  Dit belooft weer een jaar te worden stampvol reizen, borrels, feestjes en meer! Wij als Opcie, zijn onder andere verantwoordelijk voor het ‘en meer’ gedeelte. Klinkt natuurlijk goed, al die feestjes, maar wat als je Psychologie of Pedagogiek studeert en nog geen idee hebt wat je hier later mee wilt doen? Of wat als je wel een idee hebt, maar toch je andere opcies wilt verkennen?

  In alle gevallen kun jij bij de aftrap van dit jaar zijn, waarbij wij voor jullie een excursie organiseren naar het Korsakovcentrum in Rotterdam!

  “Het syndroom van Korsakov is een aandoening die het gevolg is van ernstig vitamine B1 (thiamine) gebrek. Korsakov treedt voornamelijk op bij alcoholverslaving (…) Een gedeelte van de hersenen wordt aangetast waardoor geheugenverlies ontstaat (…) Door het langdurige alcoholmisbruik ontstaan ook lichamelijke klachten zoals afwijkingen aan organen als hart, lever en alvleesklier en de mobiliteit neemt af."

  - Korsakov Kenniscentrum

  Ben jij dankzij Erik Scherder enorm enthousiast geworden over neuropsychologie, of ben je gewoon benieuwd wat dit inhoud? Dan is dit je kans om uit te vinden hoe jij een kant van neuropsychologie in de praktijk ervaart tijdens de excursie op 7-12-2016, van 13:00-15:00 naar het Korsakovcentrum Slingedael te Rotterdam (houd dus rekening met de reistijd). Een kaartje kost maar €2,- voor leden en €4,- voor niet-leden, des te meer reden om mee te gaan dus! Koop er snel een bij de VSPVU-kamer, voordat de 20 beschikbare plaatsen uitverkocht zijn. Om ervoor te zorgen dat jij tijdens al deze indrukken niet verhongert zit er een lunch bij inbegrepen.

  Tot dan!

  P.S. Nog niet helemaal overtuigd? Zoek je nog een andere reden om mee te gaan? Na deze toffe excursie heb je gelijk genoeg motivatie om goed te leren voor je komende tentamen ;), op de weg naar een diploma!

  P.P.S. Vertel ons je motivatie en verhoog je kans om erbij te zijn!

  Meer info? Mail naar opcie@vspvu.com

 • Initiatief Leden - Cameretten Festival

  In samenwerking met het Cultuurcentrum Griffioen heeft de VSPVU in december een geweldige cabaret avond voor 30 van jullie. We gaan lachen, gieren en brullen om de finalisten van het Camerettenfestival. Dit is een competitie voor opkomend cabarettalenten die dit jaar alweer 51ste editie heeft kunnen opzetten. Over de jaren heen zijn door het camerettenfestival vele cabaretiers bekend geworden, waaronder Ronald Goedemondt, Theo Maassen, Brigitte Kaandorp en Anne Neuteboom (winnaar 2015).

 • Champagne Brunch

  Lieve leden,

  De vakantie staat voor de deur, de kerstliedjes klinken uit de radio en voor je het weet is het alweer 2017! 
  Op woensdag 11 januari willen we daarom met jullie proosten op het nieuwe jaar, onder het genot van een glaasje champagne en hapjes!

  2017 wordt weer een fantastisch jaar voor de VSPVU, met een spetterende Wintersport naar Risoul in maart, de Lustrumweek in april waarmee we ons 70-jarig bestaan vieren, de reis naar Boedapest & Zagreb in mei en verder heel veel borrels, feesten, studiegerelateerde excursies en lezingen en heel veel andere toffe activiteiten! 

  Kom dus mee toasten tussen 13:00 en 14:00 in de VSPVU-kamer (MF D056) en luidt 2017 feestelijk in met de VSPVU! 

  We wensen jullie alvast een hele fijne vakantie, een vrolijke Kerst en een héél gelukkig nieuwjaar! Tot de 11e!

  Het 70e Bestuur

 • Borrel #3 - Boefjes Borrel

  Boeven en bandieten, opgelet! Zet die goede voornemens maar opzij, 12 januari is er weer een Woody's borrel en alle schurken van de VSPVU zijn erbij!

  Haal de bad guy in je naar boven, kom achter die tralies vandaan en kom vanaf 21:00 uur meefeesten bij onze stamkroeg aan het Thorbeckeplein! Goed gedrag zal beloond worden met weer een heerlijke avond dansjes en drankjes!

  Bier en wijn haal je de hele avond voor maar €2,25. Om 03:00 zullen we alle boeven in de kraag grijpen om te kijken wie er nog steeds meestrijd in de race tot Borrelkoning en -koninging!

  We zien jullie graag de 12e,
  Het Bestuur

 • Mini-Event #6 - New Year, New Beer!

  Lieve leden,

  Een nieuw jaar, een nieuwe periode, en: nieuw bier! Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan!
  Op 19 januari zullen we de spik-splinter-nieuwe, glanzende, Bavaria bar openen onder het genot van een goudgele rakker. 
  Vanaf 16:00 zal de tap stromen, om 17:30 zullen we officieel proosten op de nieuwe aanwinst. 

  Vanaf deze borrel zullen wij ook stempelkaarten verkopen, zodat je niet steeds los hoeft te pinnen voor je biertje (dat kan ook nog gewoon!). Deze zijn te koop voor €5,00 (10 stempels) en €10,00 (20 stempels). Bier en wijn zullen 2 stempels zijn, fris is slechts 1 stempel. 
  Bierkaarten kunnen ook contant betaalt worden, maar alléén gepast! 

  We hopen jullie allemaal te zien de 19e!

  Liefs,
  Het 70e Bestuur

 • Pedcie #1 - Het Leven Van Een Straatkind

  Lieve studenten,

 • LEX #2 - Het Dolhuys

 • Opcie #2 - Zelfmoord Hulplijn

 • Feest #2 - Classy Casino

 • Mini-Liftweekend

  Hey lieve mensen!

  Het moment waar jullie naar uitgekeken hebben is weer nabij: het mini liftweekend van de VSPVU!
  Op 17 Februari kunnen 15 man-vrouw koppels strijden om de titel en proberen als eerste aan te komen op de locatie: een plaats binnen een straal van 200km om Amsterdam. 

  Eenmaal aangekomen op de locatie zijn er activiteiten om de stad te verkennen en cultuur op te snuiven. 
  De terugreis op 18 Februari is al voor jullie geregeld!

  Dit alles wordt gerealiseerd voor een schammele 30 euro voor leden en 35 euro voor niet-leden. Met deze aankoop kun je rekenen op een overnachting met ontbijt, lunch en leuke activiteiten. 
  Je kunt je inschrijven met je liftpartner door een machtiging in te vullen in de VSPVU-kamer (MFD056). 
  Inschrijven is mogelijk tot en met 14 Februari. Bij te veel aanmeldingen zal er geloot worden. 

  Het wordt een fantastisch weekend! Schrijf je in nu het nog kan, liften is winnen!

  Liefs,
  De liftcie

 • Open Bestuursvergadering

  Lieve leden,

 • Pedcie #2 - Cordaan

 • Actie #2 - La Trappe Brouwerij

  Allerliefste bierliefhebbers en cultuurenthousiastelingen,

  Zoals jullie allemaal weten staat de VSPVU dit jaar in het teken van Bavaria. Echter gaat Bavaria verder dan het pils dat sinds kort uit onze eigen tap stroomt. Wij zijn dan ook vastberaden om jullie horizon te verbreden, en daarom bezoeken wij op woensdag 22 februari de brouwerij van La Trappe in Berkel-Enschot, waar Bavaria immers eigenaar van is.
  Hier kunnen wij als echte fijnproevers komen genieten van maar liefst vier soorten speciaalbier. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen wij ook een exclusieve rondleiding in het klooster waarin dit bier gebrouwen wordt. Op deze manier krijgen wij een kans om verder te kijken dan alleen het bier, maar zullen wij op deze dag ook de nodige cultuur snuiven. Voor iedereen leuk dus!

  Om 11:30 verzamelen wij op station Amsterdam Zuid, waarna wij onze reis voort zullen zetten richting het klooster. De activiteit begint om 14:00 en zal om 16:30 afgelopen zijn; hierna zullen wij teruggaan naar Amsterdam. Tijdens de terugreis zullen wij jullie nog van enige versnaperingen voorzien.
  De prijs voor deze activiteit bedraagt €4,00 voor leden en €8,50 euro voor niet-leden. We zullen ons onder meer aan het bier vergrijpen, dus deze activiteit zal 18+ zijn. We hebben slechts 15 plaatsen, dus wees er snel bij!

  Groetjes,
  De Actie

 • Opcie #3 - Persoonlijkheid & Organisatie

 • Lustrumweek: The Sexy Seventies

 • Lustrum Festival

 • Lustrumweek: Workshopdag - Salsa Ronde 1

  Lieve VSPVU'ers en andere vrienden,

  Vanwege het 70-jarig bestaan van de VSPVU organiseren wij op dinsdag 4 april een workshopdag. We hebben drie workshops in de aanbieding waar je allemaal aan mee kunt doen, maar je kunt ook aan één of twee workshops meedoen. Zwaai jjij het liefst in het rond tijdens een actieve cursus? Dan is de salsa workshop van het griffioen ideaal!

  14.00 - 15.00: Salsa (20 plekken)

  13 maart begint de kaartverkoop in de VSPVU-kamer (MF-D056) en online (link volgt later). Een ticket voor één workshop is €5,- voor leden en €6,- voor niet-leden. Wanneer je alle workshops wil doen kun je beter een passe-partout kopen voor €12,-.
  Zet nu alvast de datum in je agenda!
  Aansluitend aan deze leerzame dag zal de toast zijn, klik hier voor meer informatie.
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Wat: salsa
  Wanneer: Dinsdag 4 april
  Waar: De Vrije Universiteit
  Hoeveel: €5,- leden & €6,- niet-leden voor één workshop en €12,- voor een passe-partout

 • Lustrumweek: Workshopdag - Salsa Ronde 2

 • Lustrumweek: Workshopdag - Personal Branding

 • Lustrumweek: Workshopdag - Overtuigend Beinvloeden

 • Lustrumweek: Workshopdag - Passe Partout

 • Lustrumweek: Sloepentocht


  Zoals jullie weten bestaat de VSPVU 70 jaar en zit de eerste week van april bomvol toffe activiteiten. Eén daarvan is de sloepentocht op woensdag 5 april. We hebben dan 34 plekken voor een tocht door de Amsterdamse grachten. Hapjes en drankjes zitten al bij het ticket inbegrepen, dus het beloofd een heerlijk ontspannen dagje te worden. Wil jij met ons mee voor een fijne break in de actieve lustrumweek?

  Vanaf 13 maart kun je voor €7,50 (of €8,50 voor niet-leden) een kaartje halen in de VSPVU-kamer (MF-D056) en online (link volgt later).
  De opstapplek vind je bij steiger Herengracht Utrechtsestraat vlakbij Thorbeckeplein, dit zal ook de eindstop zijn. Dit is vlakbij de Heeren van Aemstel waar later die dag de alumniborrel plaats zal vinden.

  We zien jullie op de boot!

 • Lustrumweek: VSPVU On Skates

 • Lustrumweek: Lasergamen

 • Pedcie #3 - Trippen of toekomst?

 • Actie #3 - Lenteontbijt

 • LEX #3 - Criminal Minds

 • VSPVU X Comenius: Euthanasie bij Kinderen

 • Opcie #4 - Medische Psychologie

 • Chronicles Release Party

 • Opcie X LEX - Culturele Diversiteit

 • ALV #4

 • Feest #3 - Sun's Out, Guns Out

 • Actie #4 - Meet The Island

 • Psy Kick-Off: Holy Moly Aluminumfolie

  Wees erbij en regel snel jouw kaartje via deze link:

 • Borrel #0 - Welcome to the Woody's!

  Dear freshmen and party people,

  Hopefully you are all well rested after the weekend, because we're about to introduce you to the VSPVU's favourite bar: The Woody's!
  A few times a year, the VSPVU organizes legendary parties at the Woody's. There is no better way to meet people and make friends than music, dancing and drinks at the Woody's!

  Where: Feestcafé Woody's, Thorbeckeplein 20 (next to Rembrandtplein)
  When: Monday 28-08, 21:00-03:00

 • Opcie #5 - TBS-Kliniek de Kijvelanden

 • Congres "Horen, Zien en Zwijgen"

  Geachte lezer,

 • Groot Liftweekend / Hitchhike Weekend

Sponsoren

Roads maatjesproject
AthenaSummaries
NVO
vu sportcentrum
AthenaSummaries
vu sportcentrum
NVO
Roads maatjesproject

Realisatie: verenigingenweb